Alerjik Hastalıklara Karşı 6 Etkili Önlem

Alerjik Hastalıklarla Mücadelede 6 Etkili Önlem

Alerjilerin artan sıklığıyla birlikte, alerjik hastalıkların belirtileri de yaygınlaşıyor. Alerjik hastalıklar, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karıştığından tanı koymak zor olabiliyor. Acıbadem Ataşehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlim Irmak, hastaların belirtileri hafife aldığını ve geç tanı almanın zararlı olabileceğini belirtiyor.

Astım ve alerjik rinit gibi alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığı ülkemizde, erken tanı ve doğru tedavinin önemi büyük. Alerjik hastalıklardan korunmak için alınabilecek 6 etkili önlem bulunuyor.

  • Alerjenlerden Korunun: Polen, ev tozu ve küf mantarı gibi alerjenlerden korunarak semptomların azaltılması mümkündür. Alerjenlerden korunarak hastalıkların önüne geçilebilir.
  • Çevresel Maruziyetleri Kontrol Altına Alın: Hayvanlarla temas, parfüm ve deterjan kokuları gibi çevresel maruziyetlerden kaçınarak belirtileri hafifletebilirsiniz.
  • Sigara ve Dumanından Kaçının: Sigara içmek ve hava kirliliği alerjik hastalıkların şiddetini artırabilir. Sigaradan uzak durarak hastalığın seyrini olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
  • Bulunduğunuz Ortamı Temiz Tutun: Evdeki eşyaları temizlemek, hava filtreleri kullanmak ve düzenli havalandırmak alerjen yükünü azaltabilir.
  • Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Edinin: Beslenme alışkanlıklarının alerjik hastalıklar üzerinde büyük etkisi olduğunu unutmayın. Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinerek hastalıklardan korunabilirsiniz.
  • Düzenli Egzersiz Yapın: Akciğer kapasitesini artıran egzersizler yaparak stresi yönetebilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Düzenli egzersiz alerjik hastalıkların semptomlarını hafifletmede önemli rol oynar.

Alerjik hastalıklarla mücadelede alınabilecek bu 6 etkili önlemle, yaşam kalitenizi artırabilir ve hastalıklara karşı direncinizi güçlendirebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

Kefir, keten tohumu, ananas ölçülü tüketilmeli! ‘Fazlası zarar verebiliyor’

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

Kazara Ateşlenen Tabancayla Genç Hayatını Kaybetti

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti 29 yaşındaki gencin vurularak öldüğü olayın yaşandığı evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı SAKARYA – Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 29 yaşındaki genç, arkadaş ortamında …

Roche, ABD’de 50 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

NEW İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche, gelecek 5 yıl içinde ABD’de ilaç ve tanı alanında 50 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdi. Roche’dan gelecek 5 yılda ABD’ye yapılacak 50 milyar dolarlık yatırıma dair açıklama yapıldı. Açıklamada, söz …

Van’da Trafik Kazası: 6 Ölü, 13 Yaralı

Van’da minibüsle kapalı kasa kamyonetin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 4’ü ağır 13 kişi yaralandı. Van- Hakkari kara yolunun Güzeldere Tüneli yakınında, sürücülerinin isimleri henüz öğrenilemeyen 34 GCR 604 plakalı yolcu minibüsü ile karşı yönden …

Trabzonspor’da Tim Jabol Folcarelli Sakatlandı

Trabzonspor Kulübü, Adana Demirspor maçında sakatlanan Tim Jabol Folcarelli’nin sağ bacak üst arka kasında yaralanma tespit edildiğini bildirdi. Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Ahmet Beşir, bordo-mavili kulübün internet sitesinden Tim Jabol …