Alışverişte yeni dönem: Etikette bu bilgiler yer almak zorunda!

Ticaret Bakanlığı Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapıldı

Ticaret Bakanlığı, Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliği’nde yapılan değişiklikleri içeren resmi bir duyuru yayımladı. Bu değişiklikler, tüketicilerin hayvansal menşeli ürünler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktadır.

Yenilenen tebliğ kapsamında, tekstil ve ayakkabı gibi ürünlerde hayvansal menşeli parçaların bulunması durumunda, tüketicilere bu parçaların hangi hayvandan elde edildiğine dair bilgilerin sağlanması zorunlu hale getirilmiştir.

Artık ürünlerin etiketlerinde, ambalajlarında, üzerlerinde veya eşlik eden belgelerde bu bilgilerin yer alması gerekmektedir. Özellikle uzaktan yapılan alışverişlerde, tüketiciye açık ve anlaşılır bir şekilde bilgilendirme sağlanması gerekmektedir.

Değişikliğin Arka Planı

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, bir markanın domuz derisi içerdiği iddiasıyla verdiği ceza ile gündeme gelmişti. Adidas markasına ait “Samba OG” adlı ayakkabının içinde domuz derisi bulunduğu ve bu durumun yeterince açıklanmadığı gerekçesiyle Adidas’a yüklü bir para cezası verilmişti.

Domuz derisinin kullanıldığı ürünlerde tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi gerekliliği vurgulanmış, Adidas’ın yapmış olduğu açıklamalar yetersiz bulunmuş ve ciddi cezalar uygulanmıştı.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Cep telefonu operatörleri herkese mesaj gönderdi: Deprem için ücretsiz iletişim paketi tanımlandı

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, İstanbul’da meydana gelen deprem dolayısıyla müşterilerinin acil ihtiyaçları için ücretsiz internet, SMS ve konuşma tanımladıklarını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir