Android kullanıcıları dikkat: Bu yamayı hemen yükleyin

Google, Android 14’ün Mayıs güvenlik güncellemesini desteklenen Pixel akıllı telefonlar için yayınladı. Bu hafta başında şirket, Pixel telefonları ve Pixel Tablet için son güncellemelerinin, Android sistem bileşenlerinde kritik önem derecesine sahip bir güvenlik açığı ve birçok yüksek dereceli hatayı giderdiğini duyurdu. Şirket ayrıca, Pixel 8 serisinde bir kamera ile ilgili hatanın çözüldüğünü ve bazı Pixel telefonları etkileyen bir Bluetooth sorununun da bu güncelleme ile düzeltildiğini açıkladı.

Şirketin yayın notlarına göre, en yeni Google Pixel aylık güvenlik güncellemesi, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro‘dan Pixel 5a 5G’ye kadar olan en yeni cihazlar için mevcut. Şirket, Android 14 çalıştıran Pixel akıllı telefonlarının Mayıs güvenlik güncellemesini alacağını ve güncellemenin tüm kullanıcılara aşamalı olarak bir hafta içinde dağıtılmasının planlandığını belirtti.

Pixel telefon sahipleri, Mayıs güvenlik güncellemesini indirip yüklediklerinde, telefonlarında Bluetooth Düşük Enerji (LE) sesinin kararlılığı veya performansına yönelik iyileştirmelerden faydalanacaklar. Şirketin değişiklik günlüğüne göre, en yeni güncelleme ayrıca belirli koşullar altında video kaydı yaparken Pixel 8 serisinde kamera performansını etkileyen bir hatayı da düzeltiyor.

Android kullanıcıları dikkat: Bu yamayı hemen yükleyin

Google’ın Mayıs ayı Android Güvenlik Bülteni’nde, yamalanan en ciddi güvenlik sorununun, bir saldırganın kullanıcı cihazında herhangi bir ek yürütme ayrıcalığı olmadan yükseltilmiş ayrıcalıklar elde etmesine olanak tanıyan sistem bileşenindeki kritik bir güvenlik açığı olduğu belirtiliyor.

Mayıs güvenlik güncellemesi, Android Çerçevesi, Sistem ve Çekirdek bileşenlerini etkileyen yüksek dereceli güvenlik açıkları için yamalar içeriyor. Ayrıca, Google’ın Android Güvenlik Bülteni’ne göre Qualcomm, MediaTek ve Arm bileşenlerini etkileyen güvenlik açıkları için de yamalar bulunuyor.

En son Android 14 Mayıs güvenlik güncellemesini Google Pixel telefonunuza indirmek için Ayarlar uygulamasını açıp Sistem > Yazılım güncellemeleri > Sistem güncellemesi seçeneklerine dokunabilirsiniz. Güncelleme yüklendikten sonra işlemi tamamlamak için telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir