Diyanet’in Etkinliği Erdoğan’ın Arkadaşına Verildi! Bütçe Cami Bağışlarından Karşılanacak

Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 ve 7-10 Kuran kursları ve hafızlık öğrencilerine yönelik 100. Yılda 100 Şenlik etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın lise arkadaşı Hüseyin Goncagül ile anlaşma yaptı.

Cumhuriyetten Rıfat Kırcı’nın haberine göre; Diyanet etkinliklerin organizasyon giderlerinden il ve ilçe müftülüklerini sorumlu tuttu. Diyanet kaynakları, etkinlikler için gerekli olan milyonlarca liranın cami cemaatinin bağışları ve Diyanet Vakfı kasasından karşılanacak olmasının müftüleri rahatsız ettiğini belirtiyor.

Ayrıca Goncagül ve eşinin konaklama, yemek, yol masraflarının da kamu bankası Vakıf Katılım tarafından ödenecek olması tepki çekti. Projenin yöneticiliğini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan tarafından kurulan Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yönetim Kurulu Üyesi Sadide Yılmaz Akbulut üstleniyor.

YÜK, CAMİ CEMAATİ VE VAKFIN SIRTINA

Diyanet İşler Başkanlığı etkinlikler için müftülüklere de talimat gönderdi. Buna göre Goncagül’ün katıldığı şehirlerdeki etkinlik organizasyon masraflarını müftülükler üstlenecek. 100 şenlik etkinlikleri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi bütçesinden sağlanmadığı için camilerde toplanan bağışlarla ve Diyanet Vakfı kasasından karşılanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği yazıya göre il ve ilçe müftülüklerinin organizasyonlar için ses sistemi, kolonlar, miktofonlar, monitörler, kostüm değişimi için kapalı alanlar, sahne pankartları, mekan süslemeleri, ses sistemlerinde kullanılacak IPAD, ses dönüştürmek için gerekli olan kablolar, balonların şişirilmesi, şişirme pompası gibi malzemelerin temininden sorumlu olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir