Ekmeğe zam talebi! Vatandaş: 75 yaşındayım ucuz ekmek için sıra bekliyorum

Elektrik Zammı Ekmek Fiyatlarına Yansıyacak Mı?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), elektriğe zam yapacağını duyurmasının ardından ekmek fiyatlarıyla ilgili endişeler arttı. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, mayıs ayında ekmek fiyatlarıyla ilgili bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi. Fırıncı Selçuk Keskin, ekmekte zam olmazsa fırıncıların zor durumda kalacağını vurgularken, emekli Miktad Özgün ise aylık gelirinin yetersiz olduğunu belirtti ve “75 yaşındayım, ucuz ekmek sırasına giriyorum” şeklinde konuştu.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, yaptığı açıklamada ekmek fiyatlarını belirledikten sonra un fiyatlarına yüzde 25 zam geldiğini söyledi.

Alnıaçık, “Arkasından elektriğe yüzde 25, doğal gaza ise yüzde 20 zam yapıldı. Bu durum bizleri olumsuz etkiledi. Aslında yıl sonuna kadar zam yapmayı düşünmüyorduk ancak gelen zamlar nedeniyle mayıs ayında konuyla ilgili bir toplantı yapacağız” dedi.

“Ekmek Fiyatlarına Zam Bekliyoruz”

Fırıncı Selçuk Keskin, maliyetlerin artmasıyla ekmek fiyatlarında bir zam beklentisi içinde olduklarını belirtti. Keskin, işçilik ve faturaların artmasıyla zorlandıklarını ve maliyetlerinin karşılanması gerektiğini vurgulayarak, “Ayakta kalabilmemiz için zam beklentisi içindeyiz. Şu anda bile zorluk çekiyoruz. Mutlaka bir şeyler yapılmalı” şeklinde konuştu.

“Ekmek Fiyatları Artmalı Mı?”

Bir vatandaş ise ekmek fiyatlarının yükseltilmesi gerektiğini belirterek, “Bu millet celladına aşık. Ekmek daha pahalı olmalı. Kimseden ses çıkmıyor mu? Sarayda binlerce ışık yanıyor. Eğer biz iyi bir milletsek gider orayı söndürürüz. Ne gerek var o kadar ışık yanmasına? Parası fakirlerden çıkıyor. Sorgulayan bir toplum lazım bize. Herkes biat ediyor. Bu yüzden bu durumu hak ediyoruz. Ekmek ucuz, 100 lira olabilir” dedi.

İhtiyacı olanlara yardım etmek amacıyla “askıda ekmek” uygulamasını destekleyen Sultan Yiğit, “Buraya geldiğimde her seferinde ‘askıda ekmek’ alıyorum. Bunu, ölmüşlerimizin ruhu için ve insanların ihtiyacını karşılamak için alıyorum. Ekmek temel bir ihtiyaç. Biz alabiliyoruz ama alamayan çok insan var. Bu yüzden buraya gelip ihtiyacı olanların alabilmesi için asıyorum” şeklinde konuştu.

“Hayatım Boyunca Bu Kadar Pahalılık Görmedim”

Başka bir vatandaş, “75 yaşındayım, hayatımda bu kadar pahalılık görmedim. Emekliyim, 15 bin lira maaş alıyorum. Durum bu” ifadelerini kullandı.

Emekli Miktad Özgün ise, “Asgari ücret 22 bin lira. Ben emekliyim, 20 bin lira alıyorum. Bir kira 25-30 bin lira. Geçim nasıl sağlanacak? 75 yaşımdayım, ucuz ekmek sırasına giriyorum. Bizi düşünmeyenleri Allah düşünmesin” şeklinde konuştu.

“Vatandaşın Yaşadığı Zorluklar”

Bir diğer vatandaş ise sistemdeki bozukluğa ve ortamdaki rezalet duruma dikkat çekerek, “Vatandaşın yaşadığı zorluklara bakın. Her şey satıldı, bitirildi. Daha neyi koruyacaklar? Aldığımız tüm hizmetlere zam yapmak zorundalar. Çok çekiyoruz. Ancak onlar için her şey yolunda” şeklinde konuştu.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Cep telefonu operatörleri herkese mesaj gönderdi: Deprem için ücretsiz iletişim paketi tanımlandı

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, İstanbul’da meydana gelen deprem dolayısıyla müşterilerinin acil ihtiyaçları için ücretsiz internet, SMS ve konuşma tanımladıklarını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir