Engelli kızı için feryat eden anneyi SÖZCÜ haberleştirdi, bakanlık devreye girdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SÖZCÜ’nün “Deprem kenti Hatay’da depremzede birçok aile, hayırseverlerin desteğini bekliyor. O ailelerden biri de Defne ilçesinde çadırda yaşayan Mutluant ailesi. Çadırda yaşam, özellikle ailenin engelli kızı Ebru için çok zor. Anne, kızı için prefabrik bir ev talep ediyor” haberinin ardından aileye el uzattı.

BAKANLIK ADIM ATTI

Annenin, engeli kızı Ebru için barınma talebinin giderilmesi adına ailenin yanına saha ekipleri yönlendirildi. Ekipler ailenin gerekli tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için raporlar hazırladı. Annenin barınma talebi için de adım atıldı.

YAŞAM KONTEYNERİ VERİLECEK 

Ailenin barınma talebi, aileye ulaştırılacak yaşam konteyneri ile giderilecek. Annenin, toplu alanlarda yaşamak istememesi üzerine, kira yardımının kesilmesi kaydıyla ailenin istediği arsaya yaşam konteyneri kurulacak.

“HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

SÖZCÜ’nün yaptığı haber sayesinde sesi duyulan ve talebi karşılanacak olan anne Sabriye Mutluant, “Herkesten Allah razı olsun. Benim istediğim gerçekleşecek ama benim gibi olan herkesin de gerçekleşir umarım. 11 il rahat rahat yaşasın, hepimiz evli barklı oluruz İnşallah” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir