Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarımla ilgilenen gençler için özel program başlatıyor

Genç Girişimcilere Tarım Alanında Destek Programı Başlıyor

Genç girişimcilere destek olmak amacıyla başlatılan bir program kapsamında, gençlerin tarım alanındaki projelerini hayata geçirmeleri hedefleniyor. JAK tarafından yapılan açıklamada, gençlerin tarım sektöründe yeni fikirlerini geliştirmelerine ve uygulamalarına olanak tanıyacak bir programa başlanacağı belirtildi.

Program, 18-30 yaş arasındaki genç girişimci adaylarına tarım teknolojileri, sürdürülebilir tarım ve kırsal kalkınma gibi alanlarda eğitim ve destek sunacak. Katılımcılar, akıllı tarım teknolojileri, sürdürülebilir tarım teknikleri, iş modeli oluşturma, pazarlama stratejileri ve finansal yönetim gibi konularda teorik ve pratik eğitimler alacaklar.

Program çerçevesinde çevrimiçi dersler, yüz yüze seminerler, uygulamalı atölye çalışmaları, tarımsal işletmelerde teknik ziyaretler ve başarılı tarım girişimcileriyle deneyim paylaşım etkinlikleri gerçekleştirilecek. Aynı zamanda gençlerin sektör uzmanları, mentorlar ve diğer katılımcılarla etkili bir iş ağı oluşturmaları da desteklenecek.

Programa katılmak isteyen adaylar, 23 Mart’a kadar “genclikhizmetleri.gov.tr” adresinden başvuru yapabilecekler. Başvuruların ardından sonuçlar 30 Nisan’da açıklanacak. Programla ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya göz atabilirsiniz.

KAYNAK: AA

Related Posts

Trump’ın “tarife” ısrarı piyasalara trilyonlara mal oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci kez göreve gelmesinden bu yana geçen 100 günde Dow Jones endeksi yüzde 6,8, S&P 500 endeksi yüzde 7,3 ve Nasdaq endeksi yüzde 11 düşerken, ABD piyasalarından trilyonlarca dolar silindi.

3 köprüyü de gören Boğaz’a nazır rezidanslar 250 milyon TL

Zincirlikuyu’nun büyük projelerinden olan Çiftçi Towers’ta 111 rezidans satışa sunuldu. Boğaz’daki üç köprüyü aynı anda gören dairelerin fiyatı 1.9 milyon dolardan başlayıp 6.5 milyon dolara kadar çıkıyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.