Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Chia Tohumunun Sağlığa Faydaları

Chia tohumu, son zamanların popüler sağlıklı besinleri arasında yer alıyor. Güney Amerika kökenli bu mucizevi tohumlar, tokluk hissi sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve magnezyum deposudur.

Chia Tohumunun Besin Değeri

Yaklaşık 2 yemek kaşığı chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Ayrıca omega-3 yağ asitleri açısından balıktan daha zengin olabilir.

Chia Tohumunun Özellikleri

Chia tohumu suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelir. Bu jel kıvamı, sindirim sistemine yavaş hareket ederek kan şekerini dengeler ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bu özellikleri sayesinde sindirim sorunlarına da iyi gelir.

Magnezyum Deposu

Magnezyum, birçok biyokimyasal süreçte rol oynar ve chia tohumu magnezyum eksikliğini gidererek enerji üretiminden bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar faydalar sağlar.

Diyet Yaparken Chia Tohumu

Chia tohumu, tokluk hissi vererek aşırı yeme riskini azaltır ve düşük kalori içeriğiyle diyetlere kolayca eklenebilir. Bu sayede kilo verme sürecinizi destekler.

Chia Tohumunu Nasıl Tüketmeli?

Chia tohumunu en etkili şekilde tüketmenin yolu, suda bekletilerek içmektir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı chia tohumu ekleyerek en az 15-20 dakika bekletin. Daha yoğun bir kıvam için buzdolabında bekletebilir ve sabahları aç karnına tüketebilirsiniz.

Related Posts

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.