Hayvanseverler ‘ötanazi’ye karşı Kadıköy’de buluştu

Hayvanları Koruma Kanunu Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ancak yaşam hakkı savunucularının itiraz ve eylemleri devam ediyor.

Akşam saatlerinde Kadıköy İskele’de toplanan Sohayko, Yaşamak Hakder ve Hayvanlara Özgürlük Platformu’nun yanı sıra çok sayıda hayvansever bir kez daha hayvan katline izin vermeyeceklerini söyledi, yasanın geri çekilmesi gerektiğini savundu.

“Yasta değil, direnişteyiz” diyen yaşam hakkı savunucuları mecliste Cumhur İttifakı oylarıyla kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunu “köpekleri öldürme kanunu” olarak niteledi, “Yasa ya değişecek ya değişecek ya değişecek. Ölüme karşı can dostlarımızı yalnız bırakmayacağız. Ölüme ve öldürmeye karşı sokaklardayız. Yanlarındayız. Fırsattan istifade bu zavallı hayvanları toplayıp meçhule göndermelerine izin vermeyeceğiz. Yarından itibaren belediye barınaklarına hep birlikte gözaltı yapacağız. Hayvanların katline izin vermeyeceğiz” dedi.

Bağımsız Milletvekili Nimet Özdemir yaptığı konuşmada, “STKlarımız hayvanseverlerimiz var yeterki bir can daha yaşasın diye hepsi çalışmaya hazır. Mücadelemiz sadece köpekler için değil, yaşama saygı için. Evladını kaybedenler, ısırılanlar, korkmaları bile çok büyük bir sorun. Bunların bir çözümü var yeter ki bilime, vicdana, sahaya uygun bir kanun yapılsın” dedi.

“Mücadelemiz sadece köpeklerimiz için değil, yaşam hakkı için. Tabi ki evladını kaybeden, ısırılan ya da bir çocuğun korkması bile bizim için çok büyük bir sorun” diyen Özdemir sözlerine şöyle devam etti:

“Diyoruz ki bunların hepsinin çözümü var. Yeter ki ilime, bilime, vicdana, sokağa uygun bir kanun yapılsın. o evlatlar bizim, o evlatlar Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, hangimiz zarar görsün isteriz.”

Özdemir: “Hiçbir beklentisi olmadan sadece hizmet etmek için var olan insanların yasadan çıkartılmasına anlam veremiyoruz. Tek bir hayvan kalana kadar çalışmaya devam edeceğim”

Sinem Hançerigüzel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir