İçimizdeki hazımsızları çıldırtacak Atatürk örneği: Sarışın bozkurt…

EURO 2024 son 16 turunda attığı 2 golle A Milli Takım’ı çeyrek finale taşıyan Merih Demiral’in gol sevinci ‘İçimizdeki Avusturyalıları’ kudurtmaya devam ediyor.

Merih Demiral’ın attığı golden sonra, Avusturya hükümetinin 2019 yılında İslam ve Türk karşıtlığı nedeniyle aldığı yasak kararına göndermede bulunarak bozkurt işaretiyle yaptığı gol sevinci sonrası Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in Demiral’ı ırkçılıkla suçlayarak UEFA yetkililerine şikayet etti.

Olayların büyümesiyle ülkemizde de bazı gayri milli seviciler provokatif paylaşımlarda bulunarak Demiral ve bozkurt sevincini hedef aldı.

Prof. Dr. Barış Doster, katıldığı TV100 canlı yayınında, ‘İçimizdeki Avusturyalılara’, Atatürk ve Nazım Hikmet örneğiyle tepki gösterdi.

SOL LİBERALLER, NAZIM HİKMET’İN ATATÜRK’Ü ‘BOZKURT’ OLARAK NİTELEMESİNİ NASIL İZAH EDECEKLER?

Doster, “Sol liberaller “Nazım Hikmet’in Atatürk’ü ‘Bozkurt’, ‘Sarışın kurt’ olarak nitelemesini nasıl izah edecekler? Herhalde Nazım Hikmet’ten daha solcu değiller!

Bu bozkurt sevincini hazmedemeyenlere çok öfkelendim. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyorum ve Merih Demiral’ı alnından öpüyorum.” dedi.

ATATÜRK DÖNEMİNDE ÜZERİNDE BOZKURT SEMBOLÜ OLAN PARA BASILMIŞ

Öte yandan ünlü oyuncu Ümit Erdim de, Doster gibi Atatürk döneminde darphane tarafından üzerindeki bozkurt motifiyle basılan parayı paylaşarak tartışmalara tepki gösterdi.

Erdim paylaşımına, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile  1927’de basılan para. Bıdı bıdı etmeyin lan artık.” notu düştü.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir