Macaristan – İsviçre: 1-3

Avrupa Şampiyonası EURO 2024 A grubunda bugün Macaristan, İsviçre ile karşı karşıya geldi. İsviçre mücadeleyi 3-1 kazandı.

VAR’DAN GOL KARARI
Macaristan’da 13. dakikada Duah’ın hakemin ofsayt sebebiyle geçersiz saydığı gol, yapılan VAR kontrolünün ardından geçerli sayıldı.

İsviçre’nin diğer gollerini 45. dakikada Michel Aebischer ve 90+3’te Breel Embolo kaydetti. Macaristan’ın tek golünü ise 66. dakikada Barnabas Varga kaydetti.

MACARİSTAN – İSVİÇRE: 1-3 

GOL: 13′ Duah 45′ Michel Aebischer 90+2′ Embolo (İsviçre) 66′ Varga (Macaristan)

İLK 11’LER
Macaristan: Gulacsi, Szalai, Orban, Lang, Kerkez, Schafer, Nagy, Fiola, Szoboszla, Varga, Sallai.

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Xhaka, Freuler, Ndoye, Aebischer, Vargas, Duah.

İKİ TAKIMIN EURO 2024 SERÜVENİ

EURO 2024 Elemeleri’nde yenilgi yüzü görmeyen Macaristan, G Grubu’nda Sırbistan, Karadağ, Litvanya ve Bulgaristan ile karşılaşmıştı. Yaptığı 8 müsabakada 5 galibiyet, 3 beraberlik alan teknik direktör Marco Rossi’nin öğrencileri, topladığı 18 puanla grubunu lider tamamlamıştı.

İsviçre ise EURO 2024’e elemelerde I Grubu’nu ikinci bitirerek gelmişti. Teknik direktör Murat Yakın’ın öğrencileri, Romanya, İsrail, Belarus, Kosova ve Andorra ile karşılaşmış, 10 müsabakada 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi yaşamıştı. Grupta 17 puan toplayan İsviçre, ikinci olarak adını Avrupa Şampiyonası finallerine yazdırmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir