Malkara Kaşarı’na Coğrafi Tescil Başvurusu

Malkara Eski Kaşarı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili İçin Başvuracak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), “Malkara eski kaşarı”nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacak.

TTSO Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada, coğrafi işaretin, bir ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerin coğrafi alanla olan bağlantısını garanti eden önemli bir kalite işareti olduğunu vurguladı.

Kentin marka lezzetlerini değerlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Günay, Malkara eski kaşarının uluslararası alanda daha fazla tanınması hedeflendiğini belirtti.

Coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Günay, “Ramazan çöreği için başvuru yapıldı. Şarköy sirkesi için hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içinde başvuruda bulunacağız. Ayrıca “Malkara eski kaşarı”nın AB coğrafi işaret tescili alması için de başvuruda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yöresel ürünler açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Günay, Tekirdağ’ın da bu alanda yöresel ürünlerini ortaya çıkarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tescilli ürünlerin yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Günay, “Gezen, gören ve gastronomiye ilgi duyan insan sayısı arttıkça ürünlere olan talep de artıyor. Şehrimiz olarak bu ilgiden pay alabilmek için tarihsel zenginliğimizi ortaya çıkararak ve ürün çeşidimizi artırarak çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tekirdağ’da, kente özgü 13 tescilli ürün bulunduğunu ve bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Günay, Tekirdağ köftesi, pabuç köftesi, salamura yaprağı, peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, Velimeşe bozası, Karacakılavuz dokumaları, Malkara eski kaşarı, Tekirdağ soğanı, Seymen kavunu, Çorlu kuzu ciğer sarma, Küçükyoncalı keşkeği ve Tekirdağ bulamasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini hatırlattı.

Related Posts

Angola ekonomisine bahar geldi

Angola’da yıllık enflasyon oranı Mayıs 2025’te yüzde 20,74’e gerileyerek Aralık 2023’ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Angola Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün verilerine göre bu oran, Nisan ayında kaydedilen yüzde 22,32’ye kıyasla belirgin bir …

Memur ve emekli zam oranları netleşiyor: Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte tüm senaryolar…

Memura ne kadar zam yapılacak? Emeklilerin temmuz zammı ne kadar olacak? Zam oranları ne zaman netleşecek? İşte ayrıntılar…

Çalışanlar isyan etti: Herkes zam beklerken dev şirket maaşları düşürdü

Getir’de çalışan kuryeler, son günlerde yapılan maaş kesintileri ve bonus iptalleri nedeniyle tepkili. Ücretlerde yüzde 30’a varan indirimlerin yanı sıra haftalık ve saatlik bonusların da kaldırılması, çalışanlar arasında büyük huzursuzluk yarattı

Dünya Merkez Bankaları neden rekor seviyede altın biriktiriyor?

ECB, 2024 yılına yönelik avronun uluslararası kullanımına ilişkin raporunu açıkladı. Buna göre, 2023 sonunda yüzde 20 olan avronun uluslararası rezervlerdeki payı, geçen yılın sonunda döviz kuru dalgalanmalarına göre ayarlandığında büyük ölçüde …

Altın fiyatlarında sert yükseliş: ABD-Çin anlaşmasına rağmen fiyatlar uçtu!

Küresel piyasalarda artan belirsizlik, altın fiyatlarının haftaya yukarı yönlü başlamasında etkili oldu. Yatırımcılar ABD ile Çin’in anlşamaya varmasına rağmen güvenli limanlara yöneliyor.

ABD ve Çin fiyatlamayı etkiliyor: Brent petrol yükseldi

Brent petrol, ABD ile Çin arasında ticaret uzlaşmasına dair gelen olumlu açıklamaların etkisiyle 66,33 dolara yükseldi.