Mehmet Şef kilo verme sırrını açıkladı! Yağlarınız cayır cayır yanacak!

Masterchef programıyla bilinen ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, programın yeni sezonunda verdiği kilolarla dikkat çekti. Bir yarışmacıyla olan diyaloğunda verdiği kiloları nasıl verdiğini açıklayan Yalçınkaya, tavsiyelerde bulundu. İşte, Mehmet Şef’in kilo vermesinin sırrı…

LİMON SUYUNUN FAYDALARI

  • Limonlu su sindirime yardımcı olabilir: Limonun doğal bileşiminde yer alan sitrik asit, yiyeceklerin parçalanmasında ve sindirilmesinde rol oynayan mide asidi salgısını arttırıcı etkide bulunur. Böylece limonlu su içtiğinizde hem susuzluğunu giderir, hem de sindirim sisteminize yardımcı olursunuz.
  • Sitrik asitböbrek taşı oluşumunu önler: Yapılan araştırmalar limondaki sitrik asidin idrarı daha az asidik hale getirerek böbrek taşları oluşumunu önleyebileceğini gösteriyor. Ayrıca limonda bulunan sitrik asit küçük böbrek taşlarını parçalama potansiyeline de sahiptir.
  • Limonlu su iyi bir C vitamini kaynağıdır: Limonlu su bileşiminde bol miktarda C vitamini içerir. C vitaminin başlıca faydaları ise şunlardır:
  • C vitamini antioksidan özelliğe sahiptir: Bu nedenle sağlıklı vücut hücrelerinin, serbest radikallerin zararlarından korunmasına yardımcı olur. Kolajenin çalışma performansını en yüksek düzeye çıkarır. Ayrıca kolajen üretimini arttırıcı etkisi vardır.

LİMONLU SU ZAYIFLATIR MI?

Limonlu su zayıflatır mı, oldukça sık sorulan bir sorudur. Ne yazık ki, limonun yağ yakıcı etkisi yoktur. Bu nedenle limonlu su zayıflatır mı sorusuna evet cevabı verilmesi çok doğru olmayabilir. Fakat limonlu su sizin için yüksek kalorili bir içecek yerine tercih edilebilecek bir alternatiftir. Bu nedenle limonlu su zayiflatir mı sorusuna verilecek cevap, kilo vermenize yardımcı olur şeklinde olacaktır. Bütün bunların ötesinde limonlu su zayiflatir mı sorusu düşünülürken, her ne kadar limonun yağ yakıcı etkisi olmasa da, vücuda ekstra su alımının zayıflatıcı etkisi olduğu da göz önünde tutulmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir