Ne olacağını merak etti, şarj cihazına USB taktı! İşte sonuç…

USB Belleği Cep Telefonu Şarj Cihazına Bağlamak : Ne Olur?

Teknoloji ilgisi olanlar ve meraklılar arasında yaygın bir soru var: “Cep telefonu şarj cihazını USB belleğe bağlarsam ne olur?”

Bu soru, iki cihaz arasındaki temel farklara rağmen, meraklı zihinleri harekete geçirdi. Cep telefonu şarj cihazı enerji transferi yaparken, USB bellek veri depolamak için kullanılır. Bu iki cihazın birbiriyle ilişkili olmadığı açıktır, ancak böyle bir denemeyi yapmanın sonucu merak ediliyordu.

Peki, şarj cihazı ve USB belleği birlikte fişe takarsanız ne olur? Kısa devre mi oluşur? Cihazlar zarar görür mü? Patlama riski var mıdır? Bu soruları araştıran bir teknoloji meraklısı, deneyini ‘xataka’ platformunda paylaştı.

Deney için eski bir şarj cihazı ve USB bellek kullanıldı. Bellekte bazı PDF ve Word dosyaları bulunmaktaydı. Cihazlar birbirine bağlandıktan sonra prizde takıldı, sonuç ise beklenildiği gibi oldu. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı, her iki cihaz da sorunsuz çalıştı.

Neden Hiçbir Şey Olmadı?

Şarj cihazları, USB belleklerle doğrudan etkileşime geçmez. Her iki cihazda USB portu olsa da, USB belleğin çalışabilmesi için bir bilgisayara bağlanması gerekir. Şarj cihazı sadece enerji transferini sağlar, veri pinleri etkinleştirmez. Bu nedenle, şarj cihazı USB belleğe herhangi bir komut veya veri iletemez.

Sonuç olarak, güvenli bir deney sonucunda herhangi bir etkileşim olmadan karşı karşıya kalındı. USB bellek bekleme modunda kaldı ve herhangi bir tepki vermedi.

Önemli Uyarı: Elektrikle oynamak tehlikelidir. Cihazları yanlış şekilde bağlamak kısa devre, yangın veya cihaz hasarına yol açabilir. Her zaman güvenli kullanım talimatlarına uyun ve teknolojiyi sorumlulukla keşfedin.

Related Posts

Mercedes’lerin arkasındaki harfler hangi anlama geliyor?

Alman otomobil devi Mercedes-Benz, yıllardır ürettiği araçlarda yalnızca rakamlarla değil, aynı zamanda harflerle de model sınıflandırması yapıyor. Ancak bu harflerin her biri, aracın tipi ve segmenti hakkında önemli ipuçları veriyor.

Kalpleri donör vücudu olmadan ‘başlatmak’ için yeni yöntemler geliştirildi

Doktorlar hayatları kurtarmak için ölümün tanımını belirsizleştirmeye devam ediyor.

Cep telefonlarının pil ömrünü 5 yıl kısaltan hata: Çoğu kişi yanlış biliyor

Günümüzde cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak çoğu kullanıcı, farkında olmadan bataryaların ömrünü ciddi şekilde kısaltan bir hatayı sürekli tekrar ediyor. Uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık, telefonların pil ömrünü 5 yıla kadar azaltabiliyor.

Geri dönüşümün geleceği! Hannover’de devrim oluşturacak konut

Recycling HouseHannover’in Kronsberg bölgesinde, sürdürülebilir mimarinin sınırlarını zorlayan bir proje hayat buldu: Cityförster mimarlık ofisi tarafından tasarlanan “Recycling House”. Geri dönüşüm odaklı bu deneysel konut, inşaat sektöründe kaynak …

X, topluluk notlarını artık yapay zekâya yazdıracak

Yapay zekâ destekli topluluk notları yazımı test sürecine girdi. Fakat test sürecinde bile işler pek yolunda gidecekmiş gibi durmuyor. Kullanıcılar şimdiden sistemle ilgili tartışmalara başladı.

Komşu galaksi Andromeda’yı hiç bu kadar detaylı görmediniz

NASA, Samanyolu Galaksisi’nin “ikizi” sayılan Andromeda Galaksisi’nin en ayrıntılı görüntülerini ve ona ait enerji verilerinin “seslendirilmiş” (sonifikasyon) hâlini yayımladı. Bu etkileyici görseller ve sesler, gökbilimcilerin evrenin sırlarını çözme yolculuğunda önemli bir adımı temsil ediyor.

vozol shisha 25000