O Altcoin İlk Kez Ethereum’u Geçti: Analist Bir Kırılma Bekliyor!

Solana, kripto tarihinde ilk kez aylık merkezsiz borsa (DEX) işlem hacminde Ethereum’u geride bıraktı. Bu arada, Solana’nın ekosistemi, son birkaç ay içinde on-chain faaliyetlerde bir artış gördü. Raydium, Pump.Fun ve Jito gibi Dapps’ler Solana’daki en yüksek ücret üreticileri olarak öne çıktı. Yakından takip edilen bir kripto analisti, lider altcoin rakibinin büyük bir kırılma için hazırlandığına inanıyor.

Solana, lider altcoin Ethereum’u tarihinde ilk kez geçti!

DefiLlama’ya göre Solana DEX hacmi Temmuz ayında 55,8 milyar dolara ulaşarak 1 Temmuz – 31 Temmuz tarihleri arasında Ethereum’daki on-chain alım satım faaliyetlerini geride bıraktı. Merkezi olmayan finans (DeFi) için en büyük Blockchain olan Ethereum, aynı dönemde 53,8 milyar dolar kaydetti. Arbitrum ve Base gibi Layer-2 ağları ve L1 Blockchain Binance Smart Chain, Solana ve Ethereum’dan sonra en fazla hacmi oluşturdu.

Aylık DEX hacmi 1 Ağustos | Kaynak: DefiLlama

Solana’nın Ethereum’u geride bıraktığı dönüm noktası, her iki ağ için de farklı koşullar altında gerçekleşti. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, dogwifhat (WIF) ve Bonk (BONK) gibi meme coin’lerin on-chain piyasalarda fırtına gibi esmesiyle geçen yıl Solana’nın Blockchain’de popülerlik kazandı. Birçok spekülatif yatırımcı, 1 Ağustos itibariyle milyar dolarlık piyasa değerleriyle işlem gören bu tokenlar üzerine bahis oynayarak bir gecede milyoner oldu.

Bu arada, ünlüler de Solana’ya girerek Pump.fun ve Moonshot gibi araçları kullanarak hızla piyasaya yeni tokenlar sürdü. Bu coinlerin çoğu başarısız olsa da, tanınmış kişilerin varlığı meme coin metasına ivme kazandırdı. VanEck gibi varlık yöneticileri, spot Solana ETF hisselerini ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda listelemek için başvuruda bulundu. Ancak BlackRock’ın dijital varlıklar başkanı Robert Mitchnick, Bitcoin ve Ethereum’un ötesinde bir sepet kripto ETF listesinin olası görünmediğini söyledi.

Raydium, Pump.Fun ve Jito Solana’da başı çekiyor!

Son birkaç ay içinde altcoin Solana, günlük aktif adreslerdeki artışla tamamlanan on-chain hacimde bir artış yaşadı. Bu artış kısa süre önce 2 milyonu aştı (7 günlük hareketli ortalamaya göre). Bu durum, Raydium, Pump.Fun ve Jito gibi dapp’lerin öncülüğünde ekosisteme önemli bir kullanıcı akışıyla sonuçlandı. Bu dapp’ler aynı zamanda ağdaki en büyük ücret üreticileri oldu.

Bu dapp’ler arasında Raydium, Solana’daki kullanıcıların önde gelen ücret üreticisi olarak ortaya çıktı. Merkezi olmayan borsa (DEX) Temmuz ayında 30 milyar dolarlık işlem hacmi kaydederek Uniswap’ten sonra DEX hacmi açısından en büyük ikinci borsa oldu. Bu arada, DeFiLlama verilerine göre Raydium, Haziran ayındaki 33 milyon dolara kıyasla Temmuz ayında 65 milyon doların üzerinde ücret elde etti. Raydium, Solana’da kullanıcı ücreti biriktiren tek uygulama değildi. Memecoin ticaretine yönelik artan talep Pump.Fun’ın yükselişine tanık oldu.

Jamie Coutts: SOL bir kırılmanın eşiğinde!

Real Vision’da baş kripto analisti olan Jamie Coutts, Solana’nın (SOL) günlük grafikteki basit hareketli ortalama (SMA) geçişine dayanarak Bitcoin’e (BTC) karşı bir boğa formasyonu yazdırdığını söylüyor. Bu bağlamda analist, “Solana’nın göreceli gücü oldukça yüksek. Lider kripto Bitcoin’e karşı konsolide olduktan sonra, ufukta bir kırılma var gibi görünüyor,” diyor. Analist, kısa vadeli SMA’nın geçmişte rallilere işaret eden uzun vadeli SMA’yı geçmesinin ardından SOL/BTC paritesinin boğa trendine girdiğini gösteren bir grafik paylaşıyor.

Kaynak: Jamie Coutts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir