Özgür Erdursun’dan AKP’ye Asgari Ücrete Zam Uyarısı: Eğer Yapılmazsa Dedi 3 Madde Sıraladı

Asgari ücret gündemi MHP lideri Bahçeli’nin son çıkışıyla yeniden alevlendi. Bahçeli, “Teklif gelirse katkı sağlarız” mesajı verdi. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun ise ekonomi yönetiminin açıklamaları doğrultusunda Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması halinde oluşacak tabloyu ortaya koydu. Erdursun’a göre; halkın ekonomi politikalarına tepkisi bugünden daha fazla olacak.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, X (Twitter) hesabından paylaştığı mesajda emekli zammı ve asgari ücrete ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İktisatçı Erdursun’un paylaşımları şöyle:

* Emekli aylıkları 3 Temmuz’da 6 aylık enflasyonun belirlenmesi sonrasında belli olacak.

* 3-20 Temmuz tarihleri arasında emeklilere sadece altı aylık TÜİK enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ortalama yüzde 25, memur emeklilerine ve memurlara ortalama yüzde 20 fark verilmesi durumunda, asgari ücrete zam yapılmaması durumunda, halkın ekonomi politikalarına tepkisi bugünkünden daha fazla olacak…

* Bir de esnafa yönelik sıkı incelemeler, denetimler esnafı da bıktırtacak.

Özgür Erdursun, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının kaldırılması halinde ise “Her geçen gün erken seçim talebi artaracak devam edecek” öngörüsünde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir