Premier Lig’de yeni lider Liverpool

Dünyanın en iyi ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Lig’de bu sezon kıyasıya bir liderlik yarışı yaşanıyor.

16’ncı hafta karşılaşmalarıyla süren futbolun beşiği Ada’da liderliği bu kez Crystal Palace deplasmanında müthiş bir geri dönüşe imza atan Liverpool devraldı. Kırmızılar son 15 dakikaya kadar geride olduğu karşılaşmada 76’da Mohamed Salah ve 90+1’de Harvey Elliot’un golleri ile galibiyete ulaşarak puanını 37’ye çıkardı.

16 HAFTADA 6 LİDER

16’ncı haftaya lider giren Arsenal ise Unai Emery yönetiminde harika bir sezon geçiren Aston Villa’ya 1-0 mağlup olarak 2’nci sıraya geriledi. Bu sonuçla Londra ekibi 36 puanda kalırken Manchester City’nin ardından Arsenal’i de dize getiren Birmingham ekibi ise puanını 35 yaparak 3’üncü sıraya çıktı.

Son 4 maçından galibiyet alamayarak liderlikten uzaklaşan 30 puanlı Manchester City ise bu akşam konuk edeceği Newcastle United’ı mağlup ederek yarışa yeniden ortak olmak istiyor.

İlk haftayı Newcastle, 2’nci haftayı Brighton’ın lider kapattığı Premier Lig’de bu sezon City 3’üncü haftada aldığı liderliği 8’nci haftada Tottenham’a kaptırmış, 11’inci haftada yeniden 1’inci sıraya yükselmişti. 13’üncü haftada zirveye yükselen Arsenal’in liderliği ise yalnızca 3 hafta sürdü ve son olarak liderlik koltuğuna Liverpool oturdu. (SPOR SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir