Türkler Yunan devinin elinden çekip aldı. 29 yıllık efsanede 300 kişi çalışıyor

Türkiye’nin Köklü Çimento Üreticisi Adoçim Çimento, Yerli Firmalara Devredildi

Avrupa’nın önemli çimento üreticilerinden biri olan Yunan Titan Cement, Türkiye’deki varlığını yeniden yapılandırıyor. Titan Cement, Türkiye’deki en önemli varlığı olan Adoçim Çimento’yu 3,2 milyar TL bedelle Muğla Çimento Sanayi ve Yurt Çimento’ya devretti. Titan, bu satışın portföy optimizasyonu stratejisinin bir parçası olduğunu belirtiyor.

Muğla ve Yurt Çimento Yeni Sahiplerini Buldu

Titan Cement’in Adoçim’deki yüzde 75’lik hisseleri, Muğla Çimento’ya yüzde 50 ve Yurt Çimento’ya yüzde 25 oranlarında devredildi. Titan, Türkiye’deki batı bölgesindeki çimento öğütme tesisi ve puzolan madeni işletmeciliğine devam edecek. Titan, 2008 yılında Adoçim’i satın alarak Türkiye pazarına giriş yapmıştı ve 17 yıllık süreçte Adoçim, Titan’ın Türkiye’deki ana üretim merkezi haline gelmişti.

Titan Cement’in Çevre Dostu Stratejisi

Titan Cement, çevre dostu ürün portföyünü güçlendirmek için 2024’te Bilecik’teki Vezirhan Pozzolana Ocağı’nı satın almıştı. Ayrıca Yunanistan’da Yalı Adası’ndaki perlit ve puzolan ocaklarını Ageas Perlites’ten devraldı. Şirket, düşük karbonlu çimento üretimine odaklanarak küresel stratejisini yeniden şekillendiriyor.

ÜRETİM GÜCÜ

1996 yılında kurulan Adoçim Çimento, Türkiye çimento sektöründe güçlü bir konuma sahip. Tokat Artova’da entegre çimento fabrikası ile Marmaraereğlisi, Tokat, Artova ve Sivas’ta hazır beton tesislerini işleten şirket, 300 çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

Türkiye’de Odaklanan Titan Cement

Türkiye’de küçük çaplı faaliyetlerine devam edecek olan Titan Cement, çevre dostu ürünlerin üretimine ağırlık vererek karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Titan Cement’in Adoçim satışı, çevresel sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yerli Üreticiler Güçleniyor

Adoçim Çimento’nun Muğla ve Yurt Çimento’ya devri, Türkiye’nin çimento sektöründe dengeleri değiştirebilir. Titan Cement’in yerli firmalara devretmesi, sektördeki rekabeti artırırken, şirketin odak noktasını çevre dostu ürünlere ve düşük karbonlu çimento üretimine çevirmesi dikkat çekiyor.

Related Posts

Rekabet Kurumu’ndan Google’a PMAX soruşturması

Rekabet Kurulu, Google’ın Performance Max (PMAX) kampanyası hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Telefonunu böyle şarj edenler her ay daha fazla elektrik faturası ödüyor!

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçok kişi farkında olmadan elektrik faturasını kabartıyor. Uzmanlara göre yalnızca bir şarj cihazı bile yıl boyunca prizde kaldığında faturaya gizlice 20 TL’ye kadar ek yük bindirebiliyor.

Google’a ağır para cezası! Avrupa Adalet Divanı onayladı

Avrupa Adalet Divanı Başsavcısı Juliane Kokott, Google’a “Android işletim sisteminde rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle” Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından kesilen 4,1 milyar euronun üzerindeki para cezasının uygun olduğu yönünde …

İhracat birim değeri yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.

Maaşlara rekor zam! İkramiye de arttı

Kocaeli’deki Ravago Kartepe ve Dilovası fabrikalarında gece saatlerine kadar süren sözleşme görüşmeleri sonrasında işçilerin maaşlarına yüzde 94 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Böylece ortalama maaş 65 bin TL’ye yükselirken, ikramiye sayısı da …

Chobani CEO’su’ndan gıda üretimi uyarısı: Göçmen işçilere muhtacız

ABD’de artan göçmen baskınları gıda sektörünü sarsıyor. Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya, ülkenin tarım ve gıda üretim sisteminin göçmen emeği olmadan sürdürülemez olduğunu vurguladı. “GIDA SİSTEMİMİZİN BEL KEMİĞİ GÖÇMENLER” Türk asıllı girişimci ve …