Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı: E-ticaret Sitelerine Dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Kovid-19 salgını sonrasında alışverişlerin arttığını belirten Kılıç, teknolojinin gelişmesiyle beraber alışveriş kültürünün yavaş yavaş e-ticaret sitelerine kaydığını ifade etti.

Kılıç, kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunarak, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Güvenilir e-ticaret sitelerini tercih etmenin önemine değinen Kılıç, sitelerin güven damgasına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıç, “Yurt dışı e-ticaret sitelerinde, kişisel ve banka bilgilerinin kaydedildiğini unutmamak gerekir. Türkiye’de temsilcisi bulunmayan yabancı merkezli sitelerle sorun yaşanması durumunda muhatap bulunmamaktadır. Bu nedenle tüketicilerin yurtdışı alışverişlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

Kılıç, uygun fiyatlarla karşılaşılan yurt dışı alışveriş sitelerinde tüketicilerin büyük zararlarla karşılaşmamaları için dikkat etmeleri gerektiğini de belirtti.

”YURT DIŞI ALIŞVERİŞ SİTELERİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI”

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Altınsaat, “Özellikle Çin kökenli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabı olmaması nedeniyle karşılaşılan zararın giderilmesinin mümkün olmadığını unutmamak gerekir” dedi.

Related Posts

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Merkez Bankası’ndan TL’yi savunmaya yönelik yeni kararlar

19 Mart’ta İBB’ye yönelik başlayan operasyonların ardından TL’yi savunmak için bir dizi önlem alan Merkez Bankası’nın yeni kararları açıklandı. TCMB’nin, yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranını 200 baz puan artırmak da dahil aldığı kararlar belli oldu.

2 milyon TL’nin aylık faizi 77 bin TL’yi aştı! Banka banka güncel getiri listesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kararıyla, yatırım fonları ve TL mevduatlara uygulanan yüzde 15’lik stopaj oranı 3 ay daha uzatıldı. Bu gelişmeyle birlikte faiz oranlarında hareketlilik yaşanırken, bankaların sunduğu en yüksek mevduat getirileri dikkat çekiyor. Peki hangi banka en yüksek faiz oranını veriyor? 2 milyon TL’lik mevduatın aylık getirisi ne kadar?

TikTok’a 530 milyon euro ceza!

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), TikTok’un Avrupa kullanıcı verilerinin Çin’e aktarılması nedeniyle bloğun Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni (GDPR) ihlal ettiğini belirterek 530 milyon euro (yaklaşık 23,2 milyar TL) ceza kesti.

Bakan Bolat açıkladı: Nisan ayı dış ticaret açığında dev artış!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat nisan ayı dış ticaret verileri açıklandı. Türkiye, küresel ekonomik zorluklara rağmen ihracatını artırmayı başardı. Bakan Bolat, bu başarıda ihracatın çeşitlendirilmesinin ve yoğun çalışmanın önemli rol oynadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir